• trys
  • du
  • 1
XXIV
kovo 17, 2018

XXIV LIETUVOS RESPUBLIKOS AEROBINĖS GIMNASTIKOS ČEMPIONATAS

Lietvuviams išdalinti kelialapiai į aerobinės gimnastikos pasaulio čempionatą

Prieš savaitę praūžė svarbiausios aerobinės gimnastikos  varžybos Lietuvoje – XXIV Lietuvos Respublikos aerobinės gimnastikos čempionatas. Renginys sulaukė net šešių šimtų dalyvių iš septynių skirtingų šalių. Lietuvos aerebikos federacijos (LAF) narius stebino ne tik iš svetur atvykę pasaulinio meistriškumo svečiai, bet ir Lietuvos atstovai. Būtent jų likimas ir sprendėsi čempionate – paaiškėjo, kas gegužės pabaigoje startuos Pasaulio čempionate Portugalijoje.  Nors Lietuvos Aerobikos federacijos (LAF) nariai atsižvelgė į ankstesnius sportininkų pasiekimus, tačiau galutinį rinktinės sąrašą suformavo tik praėjus Lietuvos čempionatui.

„Manau, kad čempionatą galima vertinti labai gerai. Šiais metais varžybų kalendorius labai įtemptas, tad tikriausiai didžiausi iššūkiai buvo susiję su laiko stoka. Tačiau esame komanda, kuri jau turi įgūdžius. Šį kartą labai didelę naštą nuo mūsų pečių nuėmė Prienų kūno kultūros ir sporto centro kolektyvas. Be tokio pozityvaus kolektyvo nebūtume suorganizavę tokio lygio varžybų. Visi organizatoriai ar tie, kurie bent kažkiek prisidėjo prie organizavimo pasiskirstė konkrečiomis funkcijomis, todėl buvo gerokai paprasčiau – kiekvienas dirbome savo darbus. Emocijos pačios geriausios – džiaugiamės puikiu renginiu bei pagaliau suformuotu rinktinės sąrašu“, – pirmaisiais įspūdžiais po čempionato dalijos LAF prezidentė Roma Aleksandravičienė.

Portugalijoje startuos ir senbuviai ir debiutantai

Į Portugalijoje vyksiantį Pasaulio aerobinės gimnastikos čempionatą keliaus 13 Lietuvos sportininkų – daugumai tai nebus pirmas kartas, tačiau galimybę išbandyti savo jėgas galės ir debiutantai. Pasak LAF prezidentės R. Aleksandravičienės, dėl lyderių, kurie anksčiau atstovavo Lietuvą, didelių abejonių nekilo. Sunkiausia apsispręsti buvo dėl antrųjų numerių.

„Šalį pasaulio čempionate gali atstovauti du stipriausi sportininkai savo amžiaus grupėje ir kategorijoje, kurioje dalyvauja. Tačiau, jeigu neturime tam tikroje rungtyje sportininko, kuris demonstruotų tarptautinio lygio rezultatus, mes jo neketiname vežtis. Esame priėmę tokį sprendimą, kad sportininkas privalo atitikti tam tikro meistriškumo standartus. Norime, kad kiekvienas sportininkas tarptautinėje arenoje garbingai atstovautų šalį“,  – pasakojo R. Aleksandravičienė.

Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionato vyr. teisėja Irina Klizienė pripažino, jog šį kartą čempionate netrūko staigmenų: „Mane asmeniškai labai nustebino mūsų mišri suaugusiųjų pora Aleksandr Maškov ir Vaiva Radzevičiūtė. Jie poroje šoko pirmą kartą, bet surinko labai aukštą balą, todėl važiuos į pasaulio čempionatą. Jaunių kategorijoje labai gerai pasirodė Andrėja Matuzevičiūtė. Taip pat galėčiau išskirti ir pirmą kartą suaugusiųjų kategorijoje dalyvavusią ir auksą iškovojusią Augustę Vilimaitę – ji tikrai perspektyvi sportininkė“.

Sportininkė A. Vilimaitė neslepia, kad mintyse svajojo apie vietą rinktinėje, tačiau suaugusiųjų kategorijoje dalyvavo pirmą kartą, todėl kiek nerimavo.

„Dalyvavau suaugusiųjų grupėje nors man dar nėra 18 metų, esu 17-metė. Kiek keista buvo konkuruoti su vyresnėmis varžovėmis. Tokia pergalė tikrai man asmeniškai yra labai svarbi. Žinau, jog mano konkurentės buvo vyresnės ir turėjo daugiau patirties. Manau, kad jos jau ilgiau dalyvavo varžybose su tuo pačiu pratimu ir šokiu, o mano programa buvo visai nauja. Su ja dalyvavau pirmą kartą. Manau, kad daugiausiai įtakos mano pergalei turėjo didžiulis noras. Norėjau aikštelėje ne tik nugalėti konkurentes, bet ir suteikti šventę sau ir kitiems” – atviravo sportininkė.

Pasaulio čempionate pasitelks charizmą

Iki Pasaulio čempionato lieka vis mažiau laiko, todėl tiek LAF nariai, tiek sportininkai vis dažniau garsiai dėlioja savus pliusus ir minusus. Į Pasaulio čempionatą keliausianti sportininkė A. Vilimaitė mano, jog lietuviai sparčiais žingsniais žengia į priekį, tačiau pripažįsta ir tai, jog kartais nereikėtų bijoti priimti ir drąstiškesnių sprendimų.

„Mes dar nežinome kai kurių subtilybių. Kartais sunku įsivaizduoti, kaip tau reikėtų pasirodyti, kad tave pastebėtų. Šį kartą nekalbu apie techninius niuansus. Manau, kad nereikia pamiršti ir kitų detalių, kurios kartais gali labai pagelbėti. Mano nuomone, svarbu atsakingai išsirinkti šokio muziką. Bandyti atrasti kažką kitokio ir išsiskirti iš kitų. Mes dažnai pasirenkame visiems žinomą pop dainą ir su ja dalyvaujame varžybose. O reikėtų kažko, kas tikrai atkreiptų dėmesį. Galbūt net tas, kuris nestebi varžybų, išgirdęs muziką susidomėtų. Kostiumėliai ne išimtis – taip pat turėtų būti įdomesni, kad atkreiptų dėmesį“, – savo įžvalgomis dalijosi daugiau kaip dešimt metų sportuojanti A. Vilimaitė.

Tiek sportininkė A. Vilimaitė, tiek I. Klizienė panašios nuomonės – pavojingiausias lietuvių ginklas yra charizma bei artistiškumas. Tačiau I. Klizienė nedaugžodžiauja ir yra tvirtos nuomonės – iki išvykimo į Portugaliją visiems rinktinė nariams reikia daug dirbti: „Manau, kad tobulinti dar reikia viską ir visiems. Esu įsitikinusi, kad tą patį jums atsakytų ir kitų šalių atstovai – iki tobulo varianto reikia įdėti  daug pastangų“.

Svečiai iš svetur negailėjo pagyrų Lietuvos čempionatui

Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionate dalyvavo apie 600 dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš svetur. Sportininkai sulaukė konkurentų net iš septynių užsienio valstybių. Čempionate dalyvavo ne tik Estijos, Rusijos ir Švedijos atstovai, bet ir Lietuvos varžybas pirmą kartą atvykę graikai, prancūzai ir indonezai.

„Būtume sulaukę ir dar daugiau užsieniečių, bet šios varžybos dubliavosi su Čekijos varžybomis, kurios yra organizuojamos jau daugiau kaip 10 metų. Tačiau tie, kurie atvyko tikrai nesigailėjo. Po čempionato sulaukėme daugybės laiškų iš užsieniečių, kurie dalyvavo. Būtent svečiai mus nuteikė labai pozityviai – mūsų organizuotą renginį prilygino Europos čempionatui ir  įvertino jį net geriau. Paskutinis Europos čempionatas vyko Italijoje. Jame buvo tikrai daug nesklandumų, o ir pati aplinka buvo tikrai prastesnė. Apie Lietuvos čempionatą išgirdome tikrai daug gražių žodžių“, – džgiaugsmo neslėpė R. Aleksandravičienė.

Tačiau ne tik lietuviai nustebino užsieniečius. Pasak vyr. teisėjos I. Klizienės, kai kurie svečiai iš svetur tikrai papuošė renginį ir pademonstravo pasaulinio lygio standartus: „Žinoma, didžiausią įspūdį paliko prancūzė Enola Michard, ji yra pasaulinio lygio aerobinės gimnastikos atstovė nuolatos sugebanti nustebinti tarptautinėje arenoje. Šios sportininkės meistriškumas tikrai aukšto lygio, taip pat žavi choreografija ir akrobatika, o elementai atliekami nepriekaištingai. Ji tiesiog skraidė aikštelėje ir papuošė mūsų varžybas. Taip pat labai maloniai nustebino indonezas, dalyvavęs suaugusiųjų vyrų rungtyje“.

Rinktinės sąrašas:

Suaugusiųjų grupė:

Augustė Vilimaitė (moterų vienetas)

Akvilė Šarkaitė (moterų vienetas)

Aleksandr Maškov (vyrų vienetas, mišri pora)

 Vaiva           Radzevičiūtė (mišri pora)

Jaunimas (15-17m.):

Vakarė          Kartanaitė (moterų vienetas)

Gabrielė Stupak (moterų vienetas)

Nojus            Jarmala (vyrų vienetas)

Karolis          Lukaševičius (vyrų vienetas)

Jauniai (12-14m.):

Andrėja  Matuzevičiūtė (moterų vienetas)

Olga Vasiljeva (moterų vienetas)

Smiltė           Smailytė (trejetas)

Greta             Jelenska (trejetas)

Vaiva            Lukoševičiūtė (trejetas)

 

LC 2018 rezultatai.zip              LT Open 2018 results.zip

Naujienos

  • Lietuviai pasidabino medaliais Portugalijoje!

    Kovo 20-24 d. Portugalijoje vyko 12-ą kartą surengtos aerobinės gimnastikos varžybos „Cantahede International Open Competition“. Lietuvos komanda iškovojo net penkis medalių komplektus - keturis sidabro ir vieną bronzos.

    Vaikų amžiaus grupėje (9-11m.) Valeriia Soldatova individualioje kategorijoje iškovojo 2-ą vietą.

    Jaunių amžiaus grupėje vieneto rungtyje sidabrą pelnė Tėja Uždavinytė. Toje pačioje amžiaus grupėje grupinių pratimų rungtyje Luka Pruckutė, Jogailė Saulėnaitė, Milana Andrijanovaitė, Meida Jasinaitė, Diana Kavaliauskaitė bei trejetų rungtyje M.Andrijanovaitė, D.Kavaliauskaitė, J.Saulėnaitė iškovojo sidabro medalius.

    Jaunimo amžiaus grupėje vieneto rungtyje Greta Grybauskaitė buvo 4-ta, trejetų rungtyje G.Grybauskaitė, Laineta Lukošiūtė ir Urszula Sinicyna taip pat ketvirtos.

    Suaugusių amžiaus grupėje moterų vieneto rungtyje Gabija Radzevičiūtė iškovojo bronzą!

    „Aero Dance“ rungties finale Evita Varkalytė, Rugilė Treinytė, Ieva Jefimenkė, Esmėja Prochorovaitė, Ugnė Klizaitė, Irūna Bagdanavičiūtė, L.Pruckutė, M.Jašinaitė buvo 6-os.

    Portugalijoje vyko ir 9-osios Pasaulio taurės varžybos. Nojus Jarmala individualioje rungtyje buvo 16-as, o mišrių porų finale su G.Radzevičiūte užėmė 8-ą vietą.

  • Pavasario čempiotas Druskininkuose!

    Kovo 9-ąją dieną LSC sporto komplekse ,,Druskininkai” vyko 2024 m. Lietuvos aerobinės gimnastikos Pavasario čempionatas!
    Gausybė sportininkų papildė savo kolekcijas medaliais ir prizais.
    Dėkojame varžybų vyriausiajai teisėjai Laurai Kimantienei už gražų renginį, LSC Sporto kompleksas „Druskininkai“ už puikias sąlygas čempionatui ir šio renginio rėmėjams:
    Iki susitikimo kituose renginiuose!
  • Pirmosios AG varžybos Birštone!

    Vasario 16 d. Birštono sporto ir sveikatingumo centre vyko pirmosios aerobinės gimnastikos varžybos Birštone „2024 m. Lietuvos aerobinės gimnastikos nacionalinės lygos taurės varžybos Birštono merės taurei laimėti“!
    Dėkojame Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei ir Birštono savivaldybės administracijai už bendradarbiavimą organizuojant varžybas!
    Dėkojame rėmėjams – Vytautas Mineral SPA, Eglės sanatorija ir Akvilė!
    Sakome didelį AČIŪ kiekvienam prisidėjusiam prie šio renginio ir tikimės, kad tai taps nauja tradicija Birštone!
    Fotografė Solveiga Latte Pempė

Lektoriai

Pagrindiniai rėmėjai

 hummel logo Oriflame logo

Kontaktai

Lietuvos Aerobikos federacija

Įmonės kodas: 195727431

Adresas: Sporto g. 6, LT-44221 Kaunas
Bankas : AB SEB bankas

a/s LT39 7044 0600 0293 9369

Banko kodas 70440

el.paštas: sportineaerobika@gmail.com

LOGO laf